ATTRACT Kft. – GINOP-2.1.1-15

Kedvezményezett neve:
ATTRACT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Projekt címe:
Innovatív hordozható, kisfeszültségű gyermek orrszívókészülék termék és gyártástechnológiájának kifejlesztése
Támogatás összege: 96 281 665 Ft
Támogatás mértéke: 58 %
Tényleges befejezés dátuma: 2017. december 31.
Projekt azonosító száma:
GINOP-2.1.1-15-2015-00413.

A projekt tartalmának bemutatása:

A Széchenyi 2020 „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című konstrukciója keretében, az ATTRACT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Z Elektronika Kft. által alkotott konzorcium által megvalósuló 166 millió forint összköltségű projekt során egy olyan gyermekbarát orrszívó kifejlesztése történik, ami hatékonyságában a meglévő Nosiboo® készülékekkel megegyezik, de számos további előnyös tulajdonsággal is rendelkezik.

Az ATTRACT Kft. célja, hogy a fejlesztett eszköz piacvezető termék lehessen az orrszívó piacon, ezért elengedhetetlen a jó ár/érték arány. A gyártás előkészítésnél ezért folyamatos figyelmet igényel a lehető legköltséghatékonyabb alkatrész előállítás, leghatékonyabb gyártás, szerelés.

A projekt eredményeként olyan új, a világpiacon jelenleg nem fellelhető gyermek orrszívó kerül kifejlesztésre, ami megfelelően erőteljes, és képes az arcüregek felől is eltávolítani a váladékot, és amely megfelel a fogyasztók által támasztott követelményeknek. Szintén kifejlesztésre kerül a termék gyártástechnológiája, amellyel a készülék előállítási költségei lehetővé teszik a termék piacképes árazását is.

A projekt haladó egészségipari technológia létrehozásával – megelőzés és kezelés egyaránt – hozzájárul az egészséges társadalom megvalósulásához.